Vi erbjuder en konferensanläggning för olika typer av konferenser och möten. Våra konferenslokaler och mötesrum är fördelade på flera olika byggnader. Alla konferenslokaler är utrustade med videoprojektor, internetuppkoppling, blädderblock och whiteboard samt konferensmaterial, frukt, godis och vatten.

Brandellsalen

Brandellsalen är en av två större konferenslokaler på Stiftsgården Skellefteå. Den är belägen i Hotellet i anslutning till receptionen. Stilfullt byggd och inredd med rymd och ljus. Västerbottniska limträbalkar bär upp taket i den 6-kantiga lokalen.

Salen är uppkallad efter Simon Brandell som var kyrkoherde här på gården i slutet av 1800-talet. Han är mest känd för att han lyckades förena den svenskyrkliga traditionen med nyläseriet och den begynnande frikyrkligheten. En god förkunnare och omtänksam präst som betytt mycket för kyrkan långt in i modern tid. Simon Brandell har även fått en gata centralt i Skellefteå uppkallad efter sig, Brandells väg.

Parkettsittning 100 personer
Skolsittning 50 personer
U-bord 25 personer
Videoprojektor
Handikappanpassad/hörslinga
Trådbundet och trådlöst WiFi

Nordlandersalen

Nordlandersalen är en av våra två större lokaler på Stiftsgården Skellefteå, belägen i anslutning till hotellet och receptionen. Nordlandersalen rymmer upp till 100 personer.

Den är uppkallade efter Skellefteås grundare Nils Nordlander, som var kyrkoherde här i mitten på 1800-talet. Han öppnade Skellefteås första sparbank i prästgården (vår huvudbyggnad), såg till att Skellefteå fick stadsrättigheter etc. Hans dotter Anna blev sedemera en av Sveriges då mest kända kvinnliga konstnärer. När du besöker Stiftsgården kan du njuta av hennes konst i herrgårdens övre salonger.

Parkettsittning 100 personer
Skolsittning 70 personer
U-bord 25 personer
Videoprojektor
Handikappanpassad/hörslinga
Trådbundet och trådlöst WiFi

Isboden

Isboden utgör en egen byggnad i frilagt timmer, från 1700-talet. Det ljusa rummet och den generösa takhöjden känns vilsamt och man kan koncentrera sig på mötets uppgifter.

Med den öppna spisen och lugna inredningen passar den utmärkt till kreativa möten. Ett grupprum finns i direkt anslutning. Isboden tjänade ursprungligen som förråd och redskapsbod under den tid som gården var ett av traktens största jordbruk. Lite senare användes den även som just isbod. Stora isblock fraktades från Falkträsket och bars in av gårdens män. På så sätt fick gården ett kylskåp.

I Isboden har vi endast cafésittning för max 20 personer.
Videoprojektor
Hörslinga
Trådlöst WiFi

Läs mer om Isbodens mötes erbjudande här>> Möten hos Isboden

Margaretasalen

En mysig konferenslokal på Stiftsgården i Skellefteå. Margaretasalen är lämplig för mindre konferenser.

Lokalen är uppkallad efter Margareta Renhorn, som var husmamsell här på gården i början av 1800-talet. Margareta är en stor förebild för oss som arbetar på Stiftsgården. Hon blev vida känd i bygden för att hon stannade kvar och utspisade de ryska officerare som belägrade gården under 1809 års krig. Kyrkoherden Nils Ström tvingades fly men hon stannade på sin post.

Man tror att det var tack vare hennes gästfrihet och charmanta värdskap som gården skonades från nedbränning när ryssarna drog sig tillbaka efter kriget. Och tack vare henne kan vi än idag njuta av den vackra herrgården och den unika kulturmiljön.

Parkettsittning 30 personer
Skolsittning 20 personer
U-bord 16 personer
Videoprojektor
Trådbundet och trådlöst WiFi

Lejonströmsrummet

Lejonströmsrummet på Stiftsgården Skellefteå är ett mötesrum med styrelsesittning för 10 personer. Rummet är uppkallat efter Lejonströmsbron, den långa träbron från 1735, som går över Skellefteälven strax nedanför Stiftsgården. Fram till 1905 låg också Lejonströms såg strax nedanför Stiftsgården.

Lejonströmsrummet är ett perfekt mötesrum för projektgrupper och mindre konferenser.

Styrelsesittning 10 personer
Handikappanpassad
Trådlöst WiFi
Extern videoprojektor
Whiteboard
Blädderblock
Anteckningsmateriel
Vatten, frukt och godis

Fellströmrummet

Fellströmrummet på Stiftsgården Skellefteå är ett vackert och ljust rum med styrelsesittning för 10 personer. Högt till tak och en härlig atmosfär präglar detta rum beläget på övervåningen i herrgården. Här sitter ni avskilt men har nära till lunch och fika. Ett perfekt rum för styrelsemöten, ledningsgrupper och mindre konferenser.

Fellströmrummet är uppkallat efter prosten August Fellström, som var kyrkoherde här under 1930-1950-talet. Det är tack vare honom som Stiftsgårdens historia har kunnat dokumenteras så väl. Han skrev för hand inte mindre än 10.000 sidor om landsförsamlingen och dess kyrkoherdeboställe.

Styrelsesittning 10 personer
Trådlöst WiFi
Extern videoprojektor
Whiteboard
Blädderblock
Anteckningsmateriel
Vatten, frukt och godis

Sparbanksrummet

Ett mötesrum på Stiftsgården Skellefteå med styrelsesittning och fåtöljer i ring för 6 personer. Sparbanksrummet ligger på övervåningen i herrgården.

I detta rum inrättades Skellefteås första sparbank på våren 1853. Det var prosten Nils Nordlander, tillika Skellefteås grundare och bosatt på gården, som såg till att Skellefteå fick sin första bank i självaste prostgården.

Styrelsesittning 6 personer
Fåtöljer i ring 6 personer
Trådlöst WiFi
Extern videoprojektor
Whiteboard
Blädderblock
Anteckningsmateriel
Vatten, frukt och godis

Öfre salongen

Öfre salongen är vår trivsamma sällskapsvåning, en trappa upp i herrgården. Den är platsen för ledningsgrupper, styrelsemöten och kreativa konferenser, som vill sitta bekvämt i en unik miljö. Här ryms 10 personer i sköna skinnfåtöljer och salongen är fullt utrustad med takmonterad projektor, whiteboard, blädderblock etc. Vi tillhandahåller också dator om så önskas.

Öfre salongen är tillägnad prosten Lars Jonsson för allt han gjort och gör för Stiftsgården. Lars är vida känd för sina lokalhistoriska kunskaper och flitigt anlitad av våra konferensgäster.

Som en del av den Öfre salongen hittar ni även Anna-rummet med generösa Chesterfieldsoffor och små sittgrupper. Anna Nordlander är en av våra mer kända kvinnliga 1800-talskonstnärer. Hon finns representerad på bl a Nationalmuseum och i Skellefteå är MAN – Museum Anna Nordlander uppkallat efter henne. Anna växte upp här på gården och var dotter till Skellefteås grundare Nils Nordlander.

På kvällstid är Öfre salongen med Anna-rummet och Sparbanksrummet sällskapsrum för våra gäster. Här tar ni en drink före maten, njuter av kaffe och avec eller bara umgås.

Fåtöljer i ring i exklusiv 1800-tals miljö, 10 personer
Som sällskapsrum 30 personer
Videoprojektor