God och vällagad mat

Restaurang Stiftsgården Skellefteå

Kvalitet & omtanke

Maten tillagas av utvalda råvaror från de bästa producenterna, som liksom vi tror på kvalitet, rena smaker och närproducerat.
Vi skapar våra menyer efter säsong och tillgänglighet; de ändras därför allt efter som, liksom vårt urval av drycker.
Kvalitet och omtanke är ledord för vårt arbete.

Öppettider

Restaurangen har öppet för bokade familjemiddagar, firanden, avsked och konferensmåltider. Det finns möjlighet att boka er egen matsal för sällskapet. Välj mellan Pehrkällaren, punschverandan, salongen eller lilla matsalen

Måltidsupplevelser

God och vällagad mat ger det där extra, som skapar en trivsam atmosfär på konferensen eller högtidsmiddagen. På Stiftsgården i Skellefteå står måltiden i centrum. Med svensk husmanskost som grund skapar vi måltidsupplevelser lika genuina som den natursköna miljö vi befinner oss i.

Prästgårdsmiljö

Stiftsgårdens genuina prästgårdsmiljö är numera en unik företeelse. Prästgårdsbyggnaden från 1802 ger den rätta karaktären och inramningen till en god middag, födelsedagskalas, eller julbord. Huset uppfördes ursprungligen som hem för prosten Nils Ström och hans familj. Ett hem av stora mått med ändå intimt.

Fullständiga rättigheter

Vi har fullständiga rättigheter och hjälper er gärna att hitta en passande dryck till maten. Hos oss har drycken en självklar plats och varje vecka sätter vi ihop ett dryckespaket som passar till menyn vi serverar, detta gäller självklart även alkoholfria alternativ.

Stiftsgårdens matsalar

Vår restaurang ligger i herrgårdsbyggnaden från 1802. Vi kan ta emot sällskap på upp till 102 personer vid sittande middag. Salongen rymmer 60 p, matsalen 26 p, och glasverandan 16 personer.

I dessa tider har vi möblerat våra matsalar luftigare och därför har de ett färre antal platser än vad som anges ovan.

En trappa upp i herrgården ligger Öfre salongen, vår trivsamma sällskapsvåning inredd enligt tiden då Skellefteås grundare, prosten Nils Nordlander, bodde på gården. Här avnjuts kaffe och treflig samvaro.

I Pehrkällaren, vår unika 1600-talskällare, erbjuder vi genuina västerbottniska smaker; här har renen, rödingen, västerbottenosten och hjortronen sin givna plats.
Pehrkällaren rymmer 16 sittande gäster.

Öfre salongen

Öfre salongen är vår trivsamma sällskapsvåning, en trappa upp i herrgården. Den är platsen för ledningsgrupper, styrelsemöten och kreativa konferenser, som vill sitta bekvämt i en unik miljö. Här ryms 10 personer i sköna skinnfåtöljer och salongen är fullt utrustad med takmonterad projektor, whiteboard, blädderblock etc. Vi tillhandahåller också dator om så önskas.

Öfre salongen är tillägnad prosten Lars Jonsson för allt han gjort och gör för Stiftsgården. Lars är vida känd för sina lokalhistoriska kunskaper och flitigt anlitad av våra konferensgäster.

Som en del av den Öfre salongen hittar ni även Anna-rummet med generösa Chesterfieldsoffor och små sittgrupper. Anna Nordlander är en av våra mer kända kvinnliga 1800-talskonstnärer. Hon finns representerad på bl a Nationalmuseum och i Skellefteå är MAN – Museum Anna Nordlander uppkallat efter henne. Anna växte upp här på gården och var dotter till Skellefteås grundare Nils Nordlander.

På kvällstid är Öfre salongen med Anna-rummet och Sparbanksrummet sällskapsrum för våra gäster. Här tar ni en drink före maten, njuter av kaffe och avec eller bara umgås.

ÖFRE SALONGEN
Fåtöljer i ring i exklusiv 1800-tals miljö, 10 personer
Som sällskapsrum 30 personer
Videoprojektor
Trådlöst WiFi