En unik restaurangmiljö

Pehrkällaren


Stämningsfull atmosfär från 1600-talet

Stiftsgårdens välbevarade 1600-talskällare, Pehrkällaren, är en helt unik restaurangmiljö som ger en stämningsfull inramning till middagar, möten, konferenser, den privata festen och högtidsdagar.

Bjud dina gäster på en unik upplevelse

Stiftsgårdens vackra 1600-tals källare är en unik restaurangmiljö. Källaren är byggd med välvt tak i handslaget tegel. Här avnjuter ni middagen i stämningsfull atmosfär.  Här får konferensdagen en värdig avslutning och middagen en annorlunda inramning.

Representation & middagar

Pehrkällaren kan bokas för grupper om 10-20 personer samband med konferenser och representation men även för privata fester, bröllop och födelsedagar. En unik upplevelse där ni sitter ostört under jord och avnjuter en välsmakande middag. Middagen består av noggrant utvalda råvaror av hög kvalitet som komponerats i flera kalla och varma rätter och avlutas med en söt dessert och ostar.  Middagen serveras som buffé och varje sittning är tre timmar. Vi ger gärna förslag på passande dryck till maten och har fullständiga rättigheter i Pehrkällaren.

Historik

Pehrkällaren är uppkallad efter kyrkoherde Pehr Högström (1714-1784). Högström var kyrkoherde i församlingen men även ordförande i Kungliga vetenskapsakademien. Genuint intresserad av växtodling gjorde han allehanda försök att plantera växter och fruktträd som aldrig förr skådats i dessa nordliga trakter. Många av hans försök misslyckades, men det första äpplet i Norrland plockades här.

Vid förfrågningar och bokning kontakta oss på info@stiftsgarden.se