En unik restaurangmiljö

Pehrkällaren


Stämningsfull atmosfär från 1600-talet

Stiftsgårdens välbevarade 1600-talskällare, Pehrkällaren, är en helt unik restaurangmiljö som ger en stämningsfull inramning till middagar, möten, konferenser, den privata festen och högtidsdagar.

Bjud dina gäster på en unik upplevelse

Stiftsgårdens vackra 1600-tals källare är en unik restaurangmiljö. Källaren är byggd med välvt tak i handslaget tegel. Här avnjuter ni middagen i stämningsfull atmosfär.  Här får konferensdagen en värdig avslutning och middagen en annorlunda inramning.

Representation & middagar

Pehrkällaren kan bokas för grupper om 8-20 personer samband med konferenser och representation men även för privata fester, bröllop och födelsedagar. En unik upplevelse där ni sitter ostört under jord och avnjuter en välsmakande 5-rätters middag. Maten speglar årstiden och drycken är väl avstämd med råvarorna. Sittningen är på kvällstid och under fyra timmar.

Historik

Pehrkällaren är uppkallad efter kyrkoherde Pehr Högström (1714-1784). Högström var kyrkoherde i församlingen men även ordförande i Kungliga vetenskapsakademien. Genuint intresserad av växtodling gjorde han allehanda försök att plantera växter och fruktträd som aldrig förr skådats i dessa nordliga trakter. Många av hans försök misslyckades, men det första äpplet i Norrland plockades här.

Meny och pris

Svampbrioche med dragon och gruyère. Till den serveras en halvtorr sherry, Real Tesero

Hummersoppa med hemgjord hummerravioli och smak av citron. Soppan serveras en frisk och torr Riesling, Jakob Jung

Griskind och ibericoribs med fänkål och äpple. Serveras med en fransk cider med smak av höstäpple, Boulard

Säsongens vita fisk med spetskål och tryffel. Fisken serveras med en kryddig Pinot Noir, The Cloud Factory

Black forest gâteaux med choklad och körsbär. Avrundas med ett elegant dessertvin som innehåller cognac, Pineau des Charentes

Pris: Lokal Pehrkällaren 3000 kr, 5-rättersmiddag 955 kr, dryckespaket 455 kr.

Alkoholfria alternativ finns, kontakta oss för ev. allergier och specialkost så kommer vi med förslag till er.  Vid förfrågningar och bokning kontakta oss på info@stiftsgarden.se

Välkommen till bords!