En unik restaurangmiljö

Pehrkällaren


Stämningsfull atmosfär från 1600-talet

Stiftsgårdens välbevarade 1600-talskällare, Pehrkällaren, är en helt unik restaurangmiljö som ger en stämningsfull inramning till middagar, möten, konferenser, den privata festen och högtidsdagar.

Bjud dina gäster på en unik upplevelse

Stiftsgårdens vackra 1600-tals källare är en unik restaurangmiljö. Källaren är byggd med välvt tak i handslaget tegel. Här avnjuter ni middagen i stämningsfull atmosfär.  Här får konferensdagen en värdig avslutning och middagen en annorlunda inramning.

Representation & middagar

Pehrkällaren kan bokas för grupper om 10-20 personer samband med konferenser och representation men även för privata fester, bröllop och födelsedagar. En unik upplevelse där ni sitter ostört under jord och avnjuter en välsmakande middag. Middagen består av noggrant utvalda råvaror av hög kvalitet som komponerats i flera kalla och varma rätter och avlutas med en söt dessert och ostar.  Middagen serveras som buffé och varje sittning är tre timmar. Vi ger gärna förslag på passande dryck till maten och har fullständiga rättigheter i Pehrkällaren.

Historik

Pehrkällaren är uppkallad efter kyrkoherde Pehr Högström (1714-1784). Högström var kyrkoherde i församlingen men även ordförande i Kungliga vetenskapsakademien. Genuint intresserad av växtodling gjorde han allehanda försök att plantera växter och fruktträd som aldrig förr skådats i dessa nordliga trakter. Många av hans försök misslyckades, men det första äpplet i Norrland plockades här.

Meny och pris

Det kalla

Baguette, rökt konfiterad kanin, pepparrot lingon

Fläskkrokett på järvtjärnsgris, rostad aioli

Endivesallad, fänkål, äpple, valnöt

Anklevermousse, rödlöksmarmelad på smördeg

Sotad fröyalax, chalottenlök, dill

Vindelrökt skinka, svedjan gårdsost, trattkantareller

Vit sparrispaj, grön sparrissallad

Västerbottensostpannacotta, kalix löjrom, jordärtskocka

Det varma

Torskrygg, hummersås

Iberic griskind, äppelsås, syrad vitkål

Potatis/jordärtskocksgratäng

Kokt mandelpotatis

Dessert

Äppelkompott med calvados, äppelmousse, hasselnöt

Chokladpastej, rabarbercreme,  mörk choklad

Ost

Svedjan rustik, brieost,  päron/cognac marmelad

Bränd getost med hjortron och rosmarin

Pris: Lokal Pehrkällaren 3000 kr, middag 1195 kr per person exklusive dryck.

Alkoholfria alternativ finns, kontakta oss för ev. allergier och specialkost så kommer vi med förslag till er.

Bokningsbara datum:  13, 14, 27, 28 april. 4, 5, 11, 12, 19, 25 maj.

Vid förfrågningar och bokning kontakta oss på info@stiftsgarden.se

Välkommen till bords!