En unik restaurangmiljö
Pehrkällaren

Stämningsfull atmosfär från 1600-talet
Stiftsgårdens välbevarade 1600-talskällare, Pehrkällaren, är en helt unik restaurangmiljö som ger en stämningsfull inramning till middagar, möten, konferenser, den privata festen och högtidsdagar.
Bjud dina gäster på en unik upplevelse
Stiftsgårdens vackra 1600-tals källare är en unik restaurangmiljö. Källaren är byggd med välvt tak i handslaget tegel. Här avnjuter ni middagen i stämningsfull atmosfär. Här får konferensdagen en värdig avslutning och middagen en annorlunda inramning.
Representation & middagar
Pehrkällaren kan bokas för grupper om 10-20 personer samband med konferenser och representation men även för privata fester, bröllop och födelsedagar. En unik upplevelse där ni sitter ostört under jord och avnjuter en välsmakande middag. Middagen består av noggrant utvalda råvaror av hög kvalitet som komponerats i flera kalla och varma rätter och avlutas med en söt dessert och ostar. Middagen serveras som buffé och varje sittning är tre timmar. Vi ger gärna förslag på passande dryck till maten och har fullständiga rättigheter i Pehrkällaren.
Historik
Pehrkällaren är uppkallad efter kyrkoherde Pehr Högström (1714-1784). Högström var kyrkoherde i församlingen men även ordförande i Kungliga vetenskapsakademien. Genuint intresserad av växtodling gjorde han allehanda försök att plantera växter och fruktträd som aldrig förr skådats i dessa nordliga trakter. Många av hans försök misslyckades, men det första äpplet i Norrland plockades här.
Meny och pris
Det kalla
Baguette, rökt konfiterad kanin, pepparrot lingon
Fläskkrokett på järvtjärnsgris, rostad aioli
Endivesallad, fänkål, äpple, valnöt
Anklevermousse, rödlöksmarmelad på smördeg
Sotad fröyalax, chalottenlök, dill
Vindelrökt skinka, svedjan gårdsost, trattkantareller
Vit sparrispaj, grön sparrissallad
Västerbottensostpannacotta, kalix löjrom, jordärtskocka
Det varma
Torskrygg, hummersås
Iberic griskind, äppelsås, syrad vitkål
Potatis/jordärtskocksgratäng
Kokt mandelpotatis
Dessert
Äppelkompott med calvados, äppelmousse, hasselnöt
Chokladpastej, rabarbercreme, mörk choklad
Ost
Svedjan rustik, brieost, päron/cognac marmelad
Bränd getost med hjortron och rosmarin
Pris: Lokal Pehrkällaren 3000 kr, middag 1195 kr per person exklusive dryck.
Alkoholfria alternativ finns, kontakta oss för ev. allergier och specialkost så kommer vi med förslag till er.
Bokningsbara datum: 13, 14, 27, 28 april. 4, 5, 11, 12, 19, 25 maj.
Vid förfrågningar och bokning kontakta oss på info@stiftsgarden.se
Välkommen till bords!