En sällsynt upplevelse av historia

Pehrkällaren – en unik restaurangmiljö


Njut av en kväll i en unik miljö

Pehrkällaren kan bokas i samband med konferenser och representation men även för privata fester, bröllop och födelsedagar.

Bjud dina gäster på en sällsynt upplevelse av historia, skönhet och njutning.

Stiftsgårdens vackra 1600-tals källare är en unik restaurangmiljö. Den vackra källaren är byggd med välvt tak i handslaget tegel. Här avnjuter ni middagen i stämningsfull atmosfär.  Här får konferensdagen en värdig avslutning och middagen en annorlunda inramning.

Representation & middagar

Pehrkällaren kan bokas i samband med konferenser och representation men även för privata fester, bröllop och födelsedagar. I Pehrkällaren betalar ni ett fast pris och kan då vara 1-16 personer. Priset är det samma oavsett antal gäster.
Kontakta oss för prisuppgifter.
Bokning minst två dagar i förväg.

Meny för Pehrkällaren from mitten av september: Högströms källarmeny_PK

Pehrkällaren är den perfekta platsen för din företagsrepresentation. Här sitter ni ostört och kan diskutera affärshemligheter under hela middagen. Avrunda med kaffe och avec i Öfre salongen.

Historik

Pehrkällaren är uppkallad efter kyrkoherde Pehr Högström (1714-1784). Högström var kyrkoherde i församlingen men även ordförande i Kungliga vetenskapsakademien. Genuint intresserad av växtodling gjorde han allehanda försök att plantera växter och fruktträd som aldrig förr skådats i dessa nordliga trakter. Många av hans försök misslyckades, men det första äpplet i Norrland plockades här.

Fullständiga rättigheter

Vi har fullständiga rättigheter och hjälper gärna till att välja passande dryck till er Pehrkällarmiddag. Vänligen kontakta oss för mer information och för att boka på 0910-72 57 00 eller maila till info@stiftsgarden.se

Välkommen till bords!