Stiftsgårdens välbevarade 1600-talskällare, Pehrkällaren, är en helt unik restaurangmiljö där ni sitter ostört under jord och avnjuter en välsmakande
middag. Middagen består av noggrant utvalda råvaror av hög kvalitet som komponerats i flera kalla och varma rätter, och avlutas med en söt dessert och ostar. Middagen serveras som buffé och varje sittning är tre timmar. Pehrkällaren kan bokas för sällskap om 10-20 personer.
Pris: Lokal Pehrkällaren 3000 kr, middag 1195 kr per person exklusive dryck.
Bokningsbara datum: 13, 14, 27, 28 april. 4, 5, 11, 19, 25 maj.
Boka bord på info@stiftsgarden.se eller 0910-72 57 00
MENY
Förrätter
Baguette, rökt konfiterad kanin, pepparrot lingon
Fläskkrokett på järvtjärnsgris, rostad aioli
Endivesallad, fänkål, äpple, valnöt
Anklevermousse, rödlöksmarmelad på smördeg
Sotad fröyalax, chalottenlök, dill
Vindelrökt skinka, svedjan gårdsost, trattkantareller
Vit sparrispaj, grön sparrissallad
Västerbottensostpannacotta, kalix löjrom, jordärtskocka
Varmrätter
Torskrygg, hummersås
Iberic griskind, äppelsås, syrad vitkål
Potatis/jordärtskocksgratäng
Kokt mandelpotatis
Efterrätter
Äppelkompott med calvados, äppelmousse, hasselnöt
Chokladpastej, rabarbercreme, mörk choklad
Svedjan rustik, brieost, päron/cognac marmelad
Bränd getost med hjortron och rosmarin